Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

Παστίτσιο με κοτόπουλο και λαχανικά

Εναλλακτική και πιο ελαφριά εκδοχή του δημοφιλούς παστίτσιου.

υλικα

500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
500 γρ. ζυμαρικό της αρεσκείας σας
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1 σκελ. σκόρδο
1 σφην. ούζο
3 κλων. φρέσκο θυμάρι
Ελαιόλαδο Άλτις
Αλάτι – πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:
1 ½ lt γάλα
1 φλ. αλεύρι
3 αβγά
100 γρ. Flora με 25% βούτυρο
Αλάτι – πιπέρι
Μοσχοκάρυδο

εκτελεση

Βράζουμε τα λιγκουίνι με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Κόβουμε το κοτόπουλο σε πολύ μικρά κυβάκια και το σοτάρουμε. Μόλις αρχίσει να ασπρίζει το κοτόπουλο προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε μικρά καρεδάκια μαζί με το σκόρδο ολόκληρο. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε λίγο να μαραθούν οι πιπεριές. Μόλις μαλακώσουν οι πιπεριές, αφαιρούμε το σκόρδο, σβήνουμε με ούζο ή τσίπουρο με γλυκάνισο και ρίχνουμε φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο. Αφήνουμε να εξατμιστεί δυο λεπτά και βάζουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να πάρει μια βράση 2 – 3 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά. Στρώνουμε τα μακαρόνια στο ταψί και από πάνω στρώνουμε το κοτόπουλο.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα κι όσο ζεσταίνεται ρίχνουμε μέσα το αλεύρι κι ανακατεύουμε να μη σβολιάσει. Λίγο πριν βράσει η κρέμα μας ρίχνουμε τα αβγά ανακατεύοντας συνέχεια. Στο τέλος προσθέτουμε τριμμένο μοσχοκάρυδο, τη μισή μαργαρίνη με 25% βούτυρο, ανακατεύουμε και απλώνουμε πάνω από το κοτόπουλο. Λιώνουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη με 25% βούτυρο και την απλώνουμε με ένα κουτάλι πάνω στην κρέμα για να πάρει μια ωραία κρούστα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά



loading...