Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

Το μαγειρευτό μοσχαράκι θα είναι πάντα ένα κλασικό Κυριακάτικο πιάτο.

Ειδικά στις ημέρες μας που μας καλούν να περιορίσουμε τις σπατάλες, ένα καλό τραπέζι την Κυριακή, με μια ελκυστική συνταγή, είναι ό,τι το καλύτερο. Προτείνουμε να το συνοδεύσετε με ένα καλό ελληνικό κόκκινο κρασί...

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι, κατά προτίμηση σπάλα

350 ml κόκκινο κρασί

4 μεγάλα κρεμμύδια

8 καρότα

250 γραμμάρια μανιτάρια

1 σκελίδα σκόρδο

100 γραμμάρια λαρδί ή μπεϊκον σε λωρίδες

50 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Κόβετε το κρέας σε κύβους και τα λαχανικά, κρεμμύδια και καρότα σε μικρά κομμάτια. Ρίχνετε το λάδι σε μία μεγάλη κατσαρόλα και στρώνετε το κάτω μέρος της με τις λωρίδες από το λαρδί ή το μπέικον. Κάνετε μία στρώση από τα καρότα και πάνω σε αυτή τη στρώση τοποθετείται κομμάτια κρέατος. Στη συνέχεια στρώνετε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα μανιτάρια και επαναλαμβάνετε τη στρώση με το κρέας. Αλατοπιπερώνετε και καλύπτετε με τις υπόλοιπες λωρίδες από το λαρδί ή το μπέικον. Προσθέτετε το κρασί και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για τέσσερις ώρες. Συνοδέψτε με ταλιατέλες ή πουρέ πατάτας.




loading...