Χοιρινό με πορτοκάλι και γιαούρτι


Χοιρινό με πορτοκάλι και γιαούρτι. Μία ιδιαίτερη συνταγή ιδανική για το γιορτινό τραπέζι μιας και οι γιορτές έρχονται όλο και πιο κοντά. Το χοιρινό είναι το κρέας των Χριστουγέννων. Είτε σαν ρολό, είτε με δαμάσκηνα πάντα βρίσκει τη θέση του στο γιορτινό τραπέζι.
Το χοιρινό με πορτοκάλι και γιαούρτι είναι ένα απολαυστικό πιάτο με κρεμώδη σάλτσα ευπαρουσιάστο και ιδανικό για μπουφέ. Καταναλώνετε ευχάριστα και σε θερμοκρασία δωματίου ενώ το φρουτένιο άρωμα δένει ιδανικά με τα μπαχαρικά και την γεμάτη γεύση του γιαουρτιού. Εμφανισιακά θυμίζει πιάτο με κρέμα γάλακτος και η αλήθεια είναι ότι δεν υστερεί σε γεύση αλλά παράλληλα παραμένει πιο ελαφρύ και διαφορετικό από τα συνηθισμένα.
Μπορεί να συνοδευτεί τόσο με ένα ριζότο όσο και με τα αγαπημένα σας ζυμαρικά. Μία λευκή μακαρονάδα που ανταγωνίζεται επάξια όσες έχετε δοκιμάσει ως τώρα. Δοκιμάστε να φτιάξετε το χοιρινό με πορτοκάλι και γιαούρτι και απολαύστε το με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Θα χρειαστείτε... 

Βιολογικό Χοιρινό
Βαθιά Κατσαρόλα
Ξύλινη Κουτάλα
Πιπέρι
Πάπρικα
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

χοιρινή τηγανιά - 500 γρ.
λευκό κρασί - 1/2 φλ.
μέλι - 1 κ.σ.
πορτοκάλια (χυμός) - 2
γιαούρτι - 1
κόλιανδρο -
αλάτι -
πιπέρι -
πάπρικα -
μπούκοβο -
θρούμπι -
ελαιόλαδο -

 Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, προσθέτουμε τη πάπρικα, το μπούκοβο και το κόλιανδρο  και το σοτάρουμε
Όταν εξατμιστούν τα υγρά σβήνουμε με κρασί
Προσθέτουμε το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού
Το κρέας θα βράσει με τα υγρά που προσθέσατε σε κλειστή κατσαρόλα
Αν δείτε τα υγρά να εξατμίζονται μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών
Όταν το κρέας ψηθεί αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα φυλλαράκια των μυρωδικών  και το γιαούρτι και ανακατεύουμε
Αφήνουμε να τραβήξει λίγο το κρέας στη σάλτσα και σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά...

Μία ώρα πριν μαγειρέψετε το κρέας αφήστε το να μαριναριστεί στα μπαχαρικά
Συνοδέψτε το με ριζότο ή με ζυμαρικά της αρεσκείας σας

πηγη sintagesannas.gr


loading...